Rimmeruv Svet

Vítejte na stránkách plný zázraků, poznání a.... zázraků! Vítejte v Rimmerově Světě!

pondělí, dubna 04, 2005

Vladni krise z meho pohledu

Pri racionalnejsim pohledu na celou vladni krisi dojdeme mozna k sokujicimu zjisteni, ze ackoliv vysel z hlasovani Stanislav Gross jako vitez, tak ve skutecnosti je jedinym porazenym v teto veci Vezmeme si to poporadku.

Opozicni ODS vyvolala hlasovani o neduvere vlady, ktere prohrala. Defacto ale prakticky nic neztratila. Naopak, vsechny vysoke karty ma ve svych rukou. Ona muze tvrdit, ze CSSD je drzena komunisty u moci, ona muze rikat, ze se jasne ukazalo jak blizke je spojeni CSSD s KSCM, ona ma ten trumf, ze muze rikat ze je to Stanislav Gross kdo otevrel komunistum cestu k prime ci neprime moci. CSSD sama dala ODS tak silne zbrane do volebniho klani, ze jejich nevyuziti by bylo trestuhodne.

Koalicni US-DEU take nic moc neztratila - nema prakticky uz co ztratit. Velke dilema predsedy Nemce zda vladu opustit ci neopustit nakonec skoncilo tim znamym "oblecena-neoblecena"... Nevystoupit, ale pozadovat demisi cele vlady. Jedinym ministrem za tuto malou stranu, ktery si udrzel cisty stit je ministr informatiky Vladimir Mlynar, ktery jasne prohlasil, ze ve vlade podporovane komunisty on sedet nebude a v sobotu podal demisi. Mozna to vypada jako prazdny krok, avsak ukazuje to, ze se da odejit i se cti. Timto panu Mlynarovi tleskam.

Dalsi koalicni strana, KDU-CSL, take mnoho neztratila. Postavila se sice na stranu porazene ODS, ale v zasade si nahrala body na budoucnost. V teto stredove strane ma velkou roli to, ktere kridlo strany je zrovna u predsednickeho stolku. Nyni je to pravicovejsi Kalouskovo kridlo, je tudiz zrejme, ze lidovci pujdou spise doprava.
Casto se o nich mluvi jako o rozbijecich koalic. Musim rict, ze odstoupeni z nynejsi koalicni vlady mi prijde jako ferove - uz jen z toho duvodu, ze za obdobnych podminek vystoupili z posledni Klausovy vlady. Tenkrat ano, dneska ne?

Dalsi stranou jsou moji "oblibenci" z KSCM. Ani ti bohuzel neprohrali, naopak zaznamenali v teto bitve nejvetsi zisky a vitezstvi. Mimojine primou kontrolu nad dosavadni vladou. Coz se mi zda jako nejhorsi mozna vec co nas mohla potkat. Protoze komuniste uz mnohokrat ukazali, ze kazdy jejich krok je tvrde promyslenym tahem. Jejich slibum by nemel verit nikdo, tedy aspon ne ti, co maji pamet.

A nakonec jsem si nechal vladni CSSD. Ta ackoliv vyhrala hlasovani, ztratila strasne moc. Zaprve ji jiste cast volicu nikdy neopusti jeji bratrickovani se s komunisty, a to si to muze vysvetlovat tak nebo onak. Zadruhe jeji vlada je pod primym dozorem komunistu, kteri ji kdykoliv (rozumej pri prvni prilozitosti kdy se to bude komunistum zdat vyhodne) mohou poslat k ledu. Zatreti uz takto rozklizena strana, rozdelena na dve kridla, se bude dale tristit ve vnitrostranickych bojich. Uz nyni se ukazuje, ze nekteri slusnejsi ministri za CSSD si neumeji predstavit sedet ve vlade pod taktovkou komunistu. Paradoxem je fakt, ze ackoliv se Gross povazoval za vudce "antikomunisticke" frakce v CSSD, tak to byl on kdo vrhl stranu v naruc komunistu. Sve kridlo si timto prinejmensim rozklizil a druhemu, vyrazne levicovemu kridlu, se nezavdecil.
Stanislav Gross se tak stava vedle CSSD vitezem souteze "Porazeny dne" - vedle tech nekolika faktu jenz jsem zde nastinil vyse, si totiz pripsal i jedno osobni upsani se dablu - slib odstoupeni pokud CSSD neziska v pristich volbach nejmene 30 procent hlasu.
--------
Uplne na zaver bych vam rad citoval nektere vyroky, ktere nepotrebuji komentare, jsou dostatecne varovnym signalem:

"Hovoríte, ze porusujeme zákony. My porusujeme a budeme porusovat zákony. My jsme stranou ceskoslovenského proletariátu. Nasím nejvyssím revolučním stábem je skutecne Moskva.
A my se do Moskvy chodíme ucit od ruskych bolseviků, jak Vám zakroutit krkem.
A vy víte, ze rustí bolsevici jsou v tom mistri." - Klement Gottwald

"Ochranovat nasi mladou republiku zavedením a provádením tvrdych potlačení odstranit vsechny viníky a podezrelé nebo ty, kterí by mohli byt podezrelí, dát do koncentracních táboru vytvorit rudy teror, potrestat smrtí vsechny osoby pokládané za vinné a cleny jejich rodin dát do koncentracních táboru k tomu úcelu zrízenych." - Vladimir Iljic Lenin

4 Comments:

  • At 11:03 dop., Anonymous Anonymní said…

    vyborne shrnuto rekl bych :o))

    zravim drzitele skveleho bronzoveho diplomu za plavani...

    Trawnik

     
  • At 10:54 dop., Anonymous Anonymní said…

    Napis neco zajimaveho, politikou jsme unudeni cely den ve zpravach a v novinach. Nic jineho nez vladni krizi uz ani neznam. Je to kybl nudy, Tim bys mohl nudit za vlast.

     
  • At 11:00 dop., Blogger Arnold J. Rimmer said…

    Kocoure mohl, nadruhou stranu je to muj blog, takze ja pisu to co povazuju za zajimave. A reakce jinych lidi, ne jenom zde, ale treba i z mailu, me utvrzuji, ze takove veci maji cenu psat. Je to mozna tvrde receno, ale pokud se ti to nelibi, necti to / o tom to totiz cele je, ne jako v jistem rezimu povinne cteni jistych tiskovin/

     
  • At 11:49 dop., Anonymous Anonymní said…

    Takže máme jasno o dvojich následujících volbách. Teď jednoznačně zvítězí ODS a pravděpodobně utvoří většinouvou koalici s KDU, a jak už to u nás bývá jakákoliv vládní garnitura nasere za své "vládnoucí" období voliče natolik, že v dalších volbách nemá vyhrát kdo jinej, než komanči a za to všechno vděčíme tomu nadražáckýmu korytodržeči, kterej začne o tom, že vypadne uvažovat až když nic víc už spálit nejde....Krásný výhled do budoucna....jediný, co nás může zachránit před touhle vizí, je, ikdyž je to morbidní, hromadnější odchod voličů KSČM, hlavně z řad starších ročníků, na pravdu boží.....

     

Okomentovat

<< Home