Rimmeruv Svet

Vítejte na stránkách plný zázraků, poznání a.... zázraků! Vítejte v Rimmerově Světě!

pátek, dubna 22, 2005

Patecni Pel Mel

Nikdy jsemn nevedel co slovo Pel Mel znamena... Nevim to ani ted. Kdysi jsem si to pletl se cigaretami znacky Pall Mall, teda jestli se to takhle pise. Jsem totiz nekurak. Respektive vyznavam stejny styl jako muj kamarad, ktery kouri jen po sestem pivu. Kdyz jsme spolu byli naposledy, tak me tim docela sokoval... "Ty kouris???" udivene jsem se ho tenkrat ptal... Pripomnelo mi to ten znamy dialog z Cerveneho trpaslika.

Kocour: "Ty kouris???"
Kryton: "Prehriva se mi generator???"
Rimmer: "Ne, cigaretu!!!"
Kryton: "Mam s tim jit ven, date si taky?"
Rimmer: "Ovsemze si nedam"
Lister: "Krytone, mohl bys jit na chvili ven, na slovicko??"

Cele to pak konci Krytonovym povzdechnutim "Ma nervy v hajzlu" a naslednym vypitim flasky spiritusu.

Ale to jsem odbocil. Chtel jsem napsat, ze vlastne ani dneska presne nevim co znamena slovo Pel Mel, ale pouzivam to ve smyslu smeska ci souhrn. Tak snad to bude ono.

Dneska na patro nam dali novou kopirku. No novou, novejsi nez jsme meli. Jdu takhle kopirovat, absolutne automaticky zandam papir, zmacknu knoflik, pritom se bavim s kolegyni o Ostrave a dovolene a nejednou zjistuju, ze tohle neni nase KOPIRKA!!!" Okamzite jsem musel jit podivat se na sekretariat, kde byla puvodne / jelikoz jsem slidiva mys, tak vim co kam patri.... A opravdu, tam krasny novy stroj znacky CANON.... S zavisti v hlase pronasim v tu chvili velmi hloupy dotaz "Mate novou kopirku??" aby mi odpovedeli, dle predpokladu, ze ano.... Jenze nejak nefunguje!!!! A co cert nechtel, tak zrovna v ten okamzik prisel clovek od dodavatele, ze si ji odveze. Volali spravci vypocetni techniky, ze by ji potrebovali pomoc nalozit, takze jsem radsi vzal roha...ale s pocitem, ze my mame jijich kopirku a oni nemaji nic. Vzpomnel jsem si na dobu, kdy nase byla rozbita a ja jak blbec s kazdym papirem chodil o patro vejs.

Dneska jsem se dozvedel, ze od 1.7.2005 bude na OSSZ Registr pojistencu... a te prace s tim!!! Vzdyt je to nelidske me takhle trapit. Moc by me zajimalo kdo presne to vymyslel. Pripomina mi to opet serial Jiste pane ministre a dil o narodni databasi. Neco podobneho... Mam dojem, ze nase vlada funguje na stejnem principu jako v tomto serialu.

O vikendu budu asi muset malovat... Nesnasim malovani. Uz na zakladce to byl nejmene oblibeny predmet. Spolu s krasopisem. Byl jsem uz tenkrat hrozny patlal. Malovani bylo moje smrt. Obrazky z vyroby Arnolda J.Rimmera mely hodnotu asi tak sest haleru. To by se lepe prodaval vytvor zfetovaneho jezevcika, ktery by v opilosti slapal packama stridave do barvy a stridave na ctvrtku... Jednou jsem nakreslil nejakou pohadku a dodal k tomu vysvetlivky co je co... Ucitelce se to nelibilo. Jenze tak jedine se dalo poznat co je na obrazku.
Stejne tak to mam i se psanim. Nemohl bych jit na rozbor psaneho textu,protoze na jeho zaklade by me ihned odvezli do ustavu pro dusevne nemocne. Des bes.

Ale o vikednu budu muset malovat koupelnu. Delali nam totiz nova plastova okna a pritelkyni si vymyslela, ze rovnou vymalujeme. Snazil jsem se uplatnit taktiku siru Humphreyho vetami typu "Neni na to ta spravna doba", "Proc menit neco, co leta funguje?" nebo "Bude to mit spoustu administrativnich komplikaci", ovsem bohuzel se mi zda, ze jsem neuspel. Malovat se bude... To bude zase vsude nadelano, barvu budu mit az za usima a ruzne jine vesele taskarice.

Navic jdu na fotbal, hraje Sparta s Banikem. Prave na tom se stavela moje taktika o nevhodnosti casoveho naplanovani. Problem je v tom, ze ja byl na fotbale v poslednim mesici pokazdy. Prej "Rano vstanes, vymalules a pak muzem jit na fotbal.." to jsem si teda pomoh, fakt jo.

Nedavno jsem jel z prace s jakousi skolni vypravou. Horsi zazitek clovek nemuze mit. Dvacetpet deti se narve do autobusu, hulakaji celou cestu a navic neustale chodi tam a zpet. O pokopanych nohou ani nemluvim. V tu chvili jsem si vzpomnel na Herodesa, to byl kral!

Jdu se moralne pripravovat na to smudlani zdi... Vubec se mi do toho nechce. Ach jo.

Arnold J.Rimmer

2 Comments:

  • At 4:21 odp., Anonymous Anonymní said…

    Maccrosovo nejčastější vysvědčení na Zák. škole - samé jedničky, z kreslení dvojka....:-)
    Maccrosovi úspěchy s malováním - vždy, když u toho nebyl - na jedničku....:-)

     
  • At 6:48 odp., Anonymous Anonymní said…

    No já naštěstí emhádéčkem už vůbec nejezdim, ale když si na to vzpomenu, tak.....Co pošlapaný nohy, to je idylka oproti tomu, jak ty mrňaví pitomečkové nosí na zádech tašky, bágly, batůžky....ještě teď se divím, že mi ledviny nenadávaj za všechny ty rány, co musely vstřebat. :-)

     

Okomentovat

<< Home