Rimmeruv Svet

Vítejte na stránkách plný zázraků, poznání a.... zázraků! Vítejte v Rimmerově Světě!

pondělí, března 07, 2005

Vitani novych Spartanku

Tak po tom co jsem si cely clanek chytre vymazal, muzu zacit psat znovu…Chytrej hoch ten Arnold, chytrej….

Tak jako se provadi na radnici vitani narozenych obcanku – tedy, pokud se to jeste dela, ja posledni tuto proceduru zazil naposledy okolo roku 1986 kdyz se narodila moje sestra a to na mistnim narodnim vyboru – tak tez tuto sobotu se na letenskem stadionu provadelo vitani novych posil v kadru a realizacnim tymu. Dalo se predpokladat, ze to bude vicemene negativni privitani, vzhledem k tomu, ze temi posilami byl exostravsky Matusovic a exbenesovsky, exspartansky a exmoskevsky trener Jaroslav Hrebik.

Nutno rici, ze oba byli prijati tak jak jsem cekal – piskot, vyzvy k odchodu a hucenim.
Co se me tyce, tak prichod Matusovice byl pro me trpkou pilulkou letosni zimni prestavky. Uznavam Matusovice jako vynikajiciho hrace, nicmene mi na nem nesedi jeho chovani a snaha zavdecit se tem komu zrovna potrebuje…. Viz, napriklad tri on-line rozhovory v rozmezi tri dnu ktere se od sebe lisili jak se jen lisi stadion na Letne a v Edenu. Dale jeho chovani ke Sparte, kdy ji vidi jen jako most k lukrativnimu zahranicnimu angazma. Nektere jeho vyroky a vety proste nemuzu jen tak prehlednout. Mluvi o tom, ze nemuze za rivalitu mezi Spartou a Banikem. Otazka je, zda nekterymi svymi ciny ci vyroky tuto rivalitu nepodporoval a neumoznil ji bujet.
Nicmene racionalne receno – stal nas cca dvacet milionu korun, to neni mala suma. Pokrikovanim a zneprijemnovanim zivota neuskodi nikdo Matusovicovi, ale jen a jen Sparte. Matusovicovi bude zcela jedno zda na nej nekdo kricet bude ci ne. Jediny kdo to odnese bude Sparta – budto tim, ze za jiste velky plat bude sedavat na lavicce nebo tim, ze jeho cena klesne tak, ze budeme radi kdyz ho prodame za nakupni cenu,
Ani jedno nechci, ani jedno se mi nelibi, Proto, ackoliv Matusovice opravdu rad nemam, na nej nepiskam ani ho nechci vystvat z Letne.

Druhou posilou je trener Hrebik. Dalsi sporna osoba. Fanousky milovany Franz byl vystridan trenerem Hrebikem. Nechci hodnotit profesionalni kvality obou muzu. Nechci rikat ktery z nich je lepsi, kdo horsi ci kolik kdo ovlada fotbalovych terminu. Oba asi maji svoji kvalitu v necem jinem. Ostatne je nesmirne slozite posoudit kvality trenera, protoze nikdy dva treneri, ktere byste chteli srovnavat, nikdy nemaji naprosto stejne podminky k praci a tudiz je jejich srovnani vzdy zkreslene.
Kazdopadne ve Strakovi jsem videl po dlouhe dobe trenera, ktery ve Sparte nevidel jen dalsi staci ci moznost trenovat nas nejlepsi fotbalovy klub, ale nekoho, pro koho je Sparta srdecni zalezitost. To je ten nejvetsi rozdil. Franz pro Spartu zil, Jaroslav pro Spartu pracuje. V realnem zivote bych dal asi priklad v manzelce a nadrizene. Pro Franze byla Sparta manzelkou, pro Jaroslava sefova.
Presto vsechno si myslim, ze nema cenu na Hrebika piskat. Nikomu tim nikdo neprospeje. Jen uskodi. Sparte. Jednou je trener, trener Sparty, tak proste by mel mit aspon cas ukazat co je v nem.
Stale se vola po koncepcni praci treneru. Straka tu moznost nedostal, modleme se, at ji dostane Hrebik – ne pro Hrebika, ne pro Kretinskeho, ale pro Spartu.
Pred prestavkou byl I hromadny odchod z hlediste na podporu Franze. Sel jsem taky. Ne jako protest, jako podekovani Frantiskovi Strakovi za to vse, co pro Spartu udelal… Tam, mezi fanousky, se citil Straka asi nejlip a bylo videt, ze pro nej je Sparta zcela jiste srdecni zalezitosti. Bylo to moc pekne rozlouceni.
Jeste dve veci me ale pri sobotnim zapase vadily – 1) zcela hrozne dresy. V kampani proti rasismu nastoupila Sparta v bilo-cernych dresech. Jiste dobry napad bojovat proti rasismu, ale proc takhle?? Sparta ma byt ruda, vsechno ostatni ji je cizi. Nejsem rasista, na cernochy nebucim, ovsem takoveto umele kampane se mi nelibi.

Dalsi smutna vec byla giganticka navsteva 1657 divaku. Kde to jsme??? Za takovy pocet lidi by se stydeli I v nemecke Oberlize! Sparta ma nejvice fanousku v CR a prijde jich 1657?? Proc? Duvodu muze byt nekolik – treba prave zmena terminu kvuli TV, jak jsem ho tu minule tvrde kritizoval… Nebo zima. Ci chaby souper. Presto vsechno ale je neomluvitelne, ze se najde jen 1657 divaku, kteri jsou ochotni neco malo pro svuj klub obetovat. Az bude hrat na Letne zase Manchester, Milan ci Barcelona, tak bych temto divakum, kteri prijdou vzdy a ne jen na svetova muzstva, dal zdarma listky. Oni jsou ti Spartani, ne nekdo, kdo se prijde podivat na Sevcenka, Zidaneho nebo Rooneyho….
No, aspon, ze jsme vyhrali. Vecer jsem si spravil naladu v Benesove, mezi partou skvelych lidi… Mimochodem, spal jsem v panelaku, kde ma pan Hrebik svuj byvaly byt… Svet je malej.

Arnold J.Rimmer

Mimochodem, v Dohranu kecaj... ackoliv kampan proti Matusovicovi byla velka, nezdala se mi vulgarni.... Pokrik "Matusovic ven" a huceni sice nejsou spolecenskymi normami uznavane, avsak sproste take ne. A transparent "Chachare tahni" nebyl vubec u kotle, ale na opacne strane vedlejsi tribuny. Take zminka o tom, ze ve 35.minute odesel jen cely kotel neni pravdivy. Odchazelo i spousta lidi z vedlejsi tribuny. Dohrano me zklamalo, vylozene mluvili polopravdy.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home